24 Οκτωβρίου 2015

Έκθεση χειροποίητων καρτώνΣήμερα ο γαλαξίας έχει μουσαφίρισσα μία ξεχωριστή χρυσοχέρα, την Ελένη Πολυματίδου,  που θα παρουσιάζει τις δημιουργίες της από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ως την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Βρυσάκι. Στη Βρυσακίου 17, στην Πλάκα. 

Πάμε λοιπόν να μάθουμε μερικά πράγματα για την Ελένη μέσα από μία μικρή συνέντευξη.

1. Ελένη, πώς ξεκίνησες να φτιάχνεις καρτούλες;

Ξεκίνησα να φτιάχνω κάρτες το 2007, διότι είχα την ανάγκη να ''ξεφύγω'' από τη θλίψη, εξαιτίας της απώλειας ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου.


2. Πώς προέκυψε η έκθεση στο Βρυσάκι;

Το Βρυσάκι, του οποίου τις ενημερώσεις, παρακολουθώ στο facebook και είναι και το αγαπημένο μου μέρος για καφεδάκι και χαλάρωση, είναι ένας μικρός πολυχώρος τέχνης και δράσης που στεγάζεται σε ένα παλιό νεοκλασικό στο Μοναστηράκι. Σε μία από τις ενημερώσεις του, είχε μία αναγγελία προς τους δημιουργούς ευρέως φάσματος, να εκθέσουν εντός του χώρου, τις δημιουργίες τους. 
Περισσότερο για πλάκα, έστειλα δείγμα της δουλειάς μου και η υπεύθυνη βλέποντας τις κάρτες μου στη σελίδα μου, με κάλεσε να βρεθούμε από κοντά και όλα πήραν το δρόμο τους. 


3. Στη μικρή γειτονιά των bloggers έχουμε πολλές χρυσοχέρες φίλες που έχουν τη χειροτεχνία σαν το πιο δυνατό αγχολυτικό τους. Τώρα που έστησες την προσωπική σου σελίδα σκέφτεσαι να φτιάξεις και ένα ιστολόγιο;

Νομίζω πως από τα social media είμαι καλυμμένη. Έχω το site μου όπου το σημαντικότερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι συγκεντρωμένο εκεί. Επίσης υπάρχει και η σελίδα μου στο fb και ο λογαριασμός μου στο instagram.
Για άνθρωπο που δεν συμπαθεί την τεχνολογία νομίζω ότι τα έχω πάει καλά.


4. Στην εργασιακή σου καθημερινότητα έχεις τη δυνατότητα να εκφράζεσαι δημιουργικά;

Από τη χρονιά που ξεκίνησα να διδάσκω ως καθηγήτρια αγγλικών, φτιάχνω κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, κάρτες για όλους μου τους μαθητές. Έτσι σαν γούρι για την καλή χρονιά και σαν αναμνηστικό για να θυμούνται κάτι από την δασκάλα τους.
Η διδασκαλία θεωρώ πως είναι πολύ δημιουργική, οπότε μπορώ να πω πως και στη δουλειά μου μπορώ να διοχετεύσω την φαντασία μου και τις ιδέες μου. Συν το ότι βοηθούν και η μαθητές μου και υπάρχει γενικά μια αλληλεπίδραση.


5. Πώς βιώνεις την κρίση και πώς βλέπεις και τους μαθητές σου να τη βιώνουν;

Προσπαθώ να σκέφτομαι όσο μπορώ αισιόδοξα για το μέλλον και να αντιστέκομαι όσο είναι δυνατόν, σε αυτήν την κατάσταση που μας έχει πλήξει και οικονομικά και ψυχολογικά. Οι ενήλικες καμουφλάρουμε τα συναισθήματά μας. Έτσι κι εγώ όταν μπαίνω στην τάξη για μάθημα, είμαι πάντα ευδιάθετη και χαμογελαστή, ασχέτως αν μέσα μου είμαι συννεφιασμένη ή όχι.
Τα παιδιά είναι κι αυτά ζορισμένα και το βγάζουν με διάφορους τρόπους. Είτε είναι πολύ ζωηρά, είτε χάνονται στον κόσμο τους. Κάποια εκφράζονται ανοιχτά και κάποια άλλα όχι. Οπότε την ώρα που έρχονται για μάθημα, θέλω να είναι για αυτά μια ώρα ευχάριστη και να φύγουν λίγο πιο ανάλαφρα κι ας έχουν μάθει μία λέξη λιγότερη στα αγγλικά.


6. Είχα την τύχη να σε γνωρίσω μέσα από την αρθρογραφία σου στον διαδικτυακό τόπο http://enfo.gr. Θες να μας πεις δυο λόγια και για την εμπειρία σου μέσα στην κοινότητα του enfo;

Το γράψιμο για μένα είναι μια εσωτερική διαδικασία που με βοηθάει να βγάζω από μέσα μου τα ''άπλυτα'' συναισθήματα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου. Μέσω του enfo είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους και να αλληλεπιδράσουμε ακόμα κι αν μας χωρίζει η απόσταση.


7. Τι περιμένεις από την έκθεση στο Βρυσάκι και τι διαφορετικό προσδοκάς να σου δώσει η ενασχόλησή σου με τις κάρτες, συγκριτικά με αυτά που σου προσφέρει η εργασία σου;

Από παιδί ήξερα πως κάποια στιγμή στη ζωή μου θα ασχοληθώ με κάτι καλλιτεχνικό-δημιουργικό. Είναι στη φύση μου νομίζω και αγαπώ ό,τι σχετίζεται με τα γράμματα και τις τέχνες, οπότε το ότι κάνω την πρώτη μου προσωπική έκθεση, είναι κάτι σαν όνειρο που πραγματοποιείται.
Θα ήθελα να έρθουν να γνωρίσουν τη δουλειά μου άνθρωποι που δε με ξέρουν προσωπικά και έχουν δει τις κάρτες μου μόνο διαδικτυακά και βεβαίως να συναντηθώ και με τους αγαπημένους μου φίλους.
Επειδή δεν βιοπορίζομαι από την ενασχόληση αυτή, θα ήθελα να συνεχίσει να μου προσφέρει ευχαρίστηση, να με κάνει να ξεφεύγω από την καθημερινότητα και ενίοτε κι από την πραγματικότητα. Και θα ήθελα περισσότεροι άνθρωποι να εξοικειωθούν με την ιδέα του πόσο όμορφο είναι να προσφέρεις μία κάρτα.
Είναι σαν να έχουν κάτι από σένα για πάντα!


Περισσότερες καρτούλες της Ελένης θα θαυμάσετε εδώ: http://epolymatidou.wix.com/elenishandmadecards κι εδώ: https://www.facebook.com/ElenisHandmadeCards
Κι επειδή είναι και κορίτσι χρυσό και όμορφο να επισκεφτείτε την έκθεσή της και να πιείτε κι ένα καφεδάκι γνωρίζοντας καινούριους ανθρώπους.

Βρυσάκι, Βρυσακίου 17 Πλάκα
Τηλέφωνο: 210 3210179 
Σάββατο 14 έως Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 12.00-20.00, καθημερινά
(5 λεπτά περπάτημα από το Σταθμό Μοναστηράκι. Η Βρυσακίου έιναι ο πρώτος κάθετος δρόμος στην Ανδριανού απ' τα αριστερά).https://www.facebook.com/events/1622130931390339/
4 Οκτωβρίου 2015

Βραβεία για όλους!Από τα χεράκια της Αναστασίας μας  anastasia's beauty secrets  ένα βραβειάκι που ήρθε να με κινητοποιήσει θετικά και παραγωγικά.
Ερωτησούλες

1. Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις το blog σου; 
Το ξεκίνησα σαν αντίδοτο στη φρενίτιδα του facebook και του ατελείωτου gaming. 
2.Τι είδους θεματολογία περιλαμβάνει το blog σου. 
Καθημερινές εμπειρίες περισσότερο από περιηγήσεις, περιπλανήσεις και διάφορα ερεθίσματα που δέχομαι από τον κόσμο. 
3. Έχεις δημιουργήσει φιλίες μέσα από το blogging;   
Έχω δημιουργήσει σχέσεις εκτίμησης που μπορούν κάλλιστα να προχωρήσουν και σε κάτι πιο στέρεο. Το μοναδικό εμπόδιο για την ώρα, η απόσταση...
4.Θα ήθελες να αλλάξεις κάτι στο blog σου κι αν ναι τι θα ήταν αυτό; 
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα ήθελα να το εμπλουτίσω με περισσότερα δημιουργικά  θέματα και δράσεις.
5.Τι σ΄ευχαριστεί και τι σε ενοχλεί στον κόσμο του blogging;
Με ευχαριστεί η επικοινωνία και η συντροφικότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα στα μέλη, αλλά με ενοχλεί το πόσο χρονοβόρο είναι να παρακολουθείς όλα τα ιστολόγια με συνέπεια και ενδιαφέρον.
6.Ποια είναι τα όνειρα σου;
Το βασικότερο μου όνειρο, που περικλείει όλα τα άλλα, είναι να μπορώ πάντα να αντλώ χαρά από αυτό που κάνω. Δεν αντέχω καθόλου τις μονότονες καταναγκαστικές εργασίες. 
7.Έχεις εκπληρώσει κάποιο από αυτά;  
Ναι κάποια τα έχω εκπληρώσει και τη θέση τους πήραν καινούρια.
8.Ποιες στιγμές σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη;
Οι ανέμελες και ξέγνοιαστες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. Και ειδικά οι στιγμές που ανακαλύπτω ή μαθαίνω κάτι καινούριο. 
9.Με ποιο τρόπο διασκεδάζεις;
Εκτός σπιτιού με βόλτες και καφεδάκια κι όταν το επιτρέπουν τα οικονομικά με σινεμά, θέατρο και συναυλίες. Εντός σπιτιού με ταινίες, μουσική, βιβλία και δημιουργικά χόμπυ. 
10.Τι θα ευχόσουν να άλλαζε στον κόσμο;
Ο ατομικισμός. Θα ευχόμουν να ζούσαμε όλοι πιο συλλογικά και πιο κοινωνικά. Να συνυπολογίζαμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και των πλασμάτων που κατοικούν πάνω στη γη. 

Βραβεία για όλους

οδηγίες 
Είπα όμως να παραβώ τους κανόνες του βραβείου και να φτιάξω χειροποίητα βραβειάκια για όλους.

1. Ανάλογα με τη θεματολογία του ιστολογίου σας, θα βρείτε το όνομά σας κάτω από το αντίστοιχο βραβείο. Για εσάς όμως που καλύπτετε περισσότερα πεδία μπορεί να βρείτε το όνομά σας δύο φορές.
Φυσικά όμως όλα είναι για όλους. Μπορείτε να διαλέξετε ότι θέλετε. Η διανομή είναι περισσότερο οργανωτική.

2. Αντί για ερωτήσεις κάθε βραβείο το συνοδεύουν λέξεις. Εσείς θα γράψετε στα ιστολόγιά σας, ό,τι σας έρχεται συνειρμικά. 

3. Τα θεματικά βραβεία κυκλοφορούν σε παραλλαγές για να καλύψω όσο μπορώ την αισθητική όλων σας. Διαλέξτε ό,τι σας αρέσει και όσα σας αρέσουν.

4. Κάποια ιστολόγια είναι ειδική κατηγορία από μόνα τους και γι' αυτό τα βραβεία βγαίνουν σε μία βερσιόν. 

5. Χαρίστε όποιο βραβείο θέλετε σε όποιον θέλετε.

6. Τέλος επειδή οι παραλήπτες είναι πολλοί, θα χρειαστώ τη βοήθειά σας με μερικές έξτρα αναδημοσιεύσεις.

7. Για τους φίλους που έχετε ιστοσελίδες και όχι ιστολόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βραβειάκια για να διακοσμήσετε τα προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα. 

 1.Βραβείο διακόσμησης

Για όλες εσάς που αγαπάτε τον εσωτερικό διάκοσμο 

λέξεις:

χώρος
χρώμα
ανάπαυση
αντικείμενα

2.Βραβείο ομορφιάς

Για τις φίλες που αγαπούν τη μόδα και ότι σχετίζεται με τη γυναικεία ομορφιά.

λέξεις:

ομορφιά
χρώμα
γυναίκα
στυλΡένα-Δέσποινα: http://allbeautyincluded.blogspot.gr
Αγγελική: http://beautyydust.blogspot.gr


3.Βραβείο νοστιμιάς

Για τους foodie φίλους της παρέας φυσικά που μας βάζουν καθημερινά σε χίλιους δυο πειρασμούς

λέξεις:

γεύση
υλικά
γεύμα
παρέαΣοφία: http://paraligo.com
Συνταγές της καρδιάς: http://syntageskardias.blogspot.gr


4.Βραβείο έμπνευσης

Για τους φίλους που ξεδιπλώνουν τις σκέψεις τους μέσα από δημιουργικά άρθρα και όμορφα διηγήματα.

λέξεις:

σκέψεις
έμπνευση
επιθυμία
λέξεις


Μαρίνα-Όλγα: http://toperiodikomas.blogspot.gr
Νικολέτα: https://ourwalk2.wordpress.com


5.Βραβείο μανούλας


Για τις μανούλες της παρέας που μας  υπενθυμίζουν πως η μητρότητα δεν έχει μόνο ευθύνες αλλά και χαρές.

λέξεις:

οικογένεια
παιδί
προσωπική ζωή
χαρά
6.Βραβείο φωτογραφίας

Χωρίς συστάσεις το βραβείο πάει στα ταξιδιάρικα ιστολόγια που αιχμαλωτίζουν τη στιγμή,

λέξεις:

στιγμή
κάδρο
εικόνα
αγαπημένο θέμα
7.Βραβείο δημιουργικότητας


Ένα βραβείο για όλες τις χρυσοχέρες της μπλογκοπαρέας

λέξεις:

χόμπι
αντικείμενα
υλικά
χρώμαΑκαμάτρα: http://akamatras.blogspot.gr
Αλεξάνδρα: http://craftlandgr.blogspot.gr
Ευαγγελία:http://evacreates.blogspot.gr
Κατερινάκι: http://diamadaki.blogspot.gr
Σμαραγδένια: http://smaragdenia-roula.blogspot.gr8.Βραβείο παρεούλας


Φίλοι που δεν έχουν κάποιο θεματικό ιστολόγιο μα ξέρουν να κάνουν το πιο γλυκό και σημαντικό από όλα. Να μας κρατούν παρέα.

λέξεις:

συντροφιά
ζωή
αγάπη
καρδιά


Ωραιοζήλη: http://enakathemera.blogspot.gr
Αναστασία-Αλέξανδρος: http://midnight-in-brussels.blogspot.gr
Αριάδνη: http://mononai.blogspot.gr
Νικολέτα: https://ourwalk2.wordpress.com


9.Βραβείο γέλιου


Για τους φίλους που ξεχωρίζουν για το ωραίο τους χιούμορ και τον μοναδικό τους τρόπο να σχολιάζουν τα παλαβά του κόσμου και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Οι πλακατζίδες της παρέας θα πρέπει να μας λύσουν μερικές απορίες που γεννιούνται όταν χρησιμοποιούνται οι κάτωθεν φράσεις:

το γέλιο της αρκούδας
αυγά σου καθαρίζουν
θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

10.Βραβείο δημοσιογραφίας


Για τα ιστολόγια φυσικά που μας προσφέρουν άφθονη πληροφόρηση και γνώση για διάφορα θέματα.

λέξεις:

γνώση
ενημέρωση
έρευνα
μεράκι

Βίκυ-Γεωργία: http://ourathens.blogspot.gr
Μαρίνα-Όλγα: http://toperiodikomas.blogspot.gr


11.Βραβείο ευαισθητοποίησης


Ένα ξεχωριστό βραβείο για τους φίλους που ξέρουν πάντα να καταπιάνονται με ευαίσθητα θέματα και να μας κινητοποιούν ανάλογα. 

λέξεις:

αγώνας
κοινωνία
ανθρωπιά
δικαιοσύνη

Μαρία Κανελάκη:http://toapagio.blogspot.gr


12.Βραβείο φιλοτεχνίας


Για τους φιλότεχνους της συντροφιάς που κάθε φορά έχουν να μας προτείνουν και κάτι καινούριο από το χώρο της τέχνης.

λέξεις:

τέχνη
αισθητική
ανάγκη
θεραπεία

Αλεξάνδρα: http://totheatro.blogspot.gr
Νικόλας Τσάρας: http://nikolastsaras.blogspot.gr

Αν έχω ξεχάσει κάποιον πείτε μου και στην τελική τραταριστείτε!


Για να σχολιάσετε

Για να σχολιάσετε

my store on etsy

thank you

thank you

instagram

Instagram

Μουσαφίριδες

Blogger Widgets