28 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τζίμης το πανκιό


Σήμερα έχω την τιμή να σας παρουσιάζω τη μασκότ του γαλαξία!
 Τον μικρό μου πλεκτό παλιάτσο που έφτιαξα για να μου κάνει παρέα στο γραφείο. 
Τον Τζίμη το πανκιό! 
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Απολαύστε τον!


27 Φεβρουαρίου 2015

Salonique mon amour


Το Salonique mon amour είναι το δεύτερο ιστολόγιο που έχω όπου αναρτώ μονάχα φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη. Όλες οι βόλτες και όλες οι περιηγήσεις είναι φυλαγμένες εκεί. 
Συμπληρωματικά επάνω στο μενού των σελιδοδεικτών υπάρχει και ο σελιδοδείκτης Thessaloniki με όλες τις ξεναγήσεις στην πόλη που έχουν αναρτηθεί εδώ, αλλά και ο σελιδοδείκτης Trips όπου μπορείτε να βρείτε φωτογραφικά ρεπορτάζ από άλλους τόπους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. 

Οι ιστορίες του καφενέ δίνουν και παίρνουν. Στης Αριστέας θα βρείτε τη λίστα των συμμετοχών. 
Ο δικός μου καφές ψήνεται ακόμα αλλά για τους καινούριους φίλους έχω να προσφέρω την παλαιότερη συμμετοχή μου Καφεναί

Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα τα σχόλια που μου αφήνετε και να σας πω πως μου δίνετε πολύ μεγάλη χαρά τώρα που είμαι πιεσμένη από προβλήματα και υποχρεώσεις.
Ελπίζω όμως πως θα σας ξανά βρω γρήγορα στους μπαχτσέδες. 

Καλή ξεκούραση για απόψε και να έχετε όλοι ένα υπέροχο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο! 26 Φεβρουαρίου 2015

Το φράγμα της Θέρμης


Το λοιπόν συνεχίζω με περιπατητική ξενάγηση στην εξωτική Θέρμη και μία ιδέα από την τεχνητή λίμνη. Παραμένω ασυνεπής στις ιστολογικές υποχρεώσεις μου αλλά τα μπατζάκι μου έχουν πάρει φωτιά και βάζω προτεραιότητες. Ο ήλιος σήμερα είναι εκπληκτικός! Μου δίνει υπόσχεση πως η άνοιξη θα μπει δυναμικά φέτος. Εγώ θα ευχηθώ να φυσάει πάντα Βαρδάρης για να στεγνώνει το κοκαλάκι μας. Ομολογουμένως το φετινό κρύο ήταν ξηρό και γλυτώσαμε λιγάκι από τις μούχλες. 

Baby steps το λένε οι Αμερικάνοι, ένα βήμα τη φορά το λέμε εμείς, το θέμα είναι πώς τα φέρνει πάντα η ζωή και στα δύσκολα σου δίνει σποράκι-σποράκι τις διεξόδους. Έτσι λίγο -λίγο, ίσα-ίσα να μην απελπιστείς. Κι είναι κι αυτό το θέμα που πάντα τα προβλήματα επιδρούν επάνω μας αθροιστικά και διαβρώνουν το ηθικό μας. Αυτό που λέω βέβαια σχετίζεται με τα της καθημερινότητάς μου, αλλά ταιριάζει άνετα και με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Αν υπάρχει κάτι που έχω διδαχθεί είναι πως η ελπίδα δεν έρχεται πάντα από το υπερπέραν, την προσελκύουμε εμείς, μόνοι μας, όταν δίνουμε χρόνο στα πράγματα. 

Πάρτε και μια Ιτιά-Ιτιά λελουδιασμένη  για να γουστάρετε! 25 Φεβρουαρίου 2015

Κούλουμα στο φράγμα της ΘέρμηςΜε μεγάλη μου υπερηφάνεια σας παρουσιάζω το πρώτο μου βιντεάκι στο youtube. Τίποτα σπουδαίο, ένα ερασιτεχνικό βιντεάκι από τα Κούλουμα. Φέτος ήμουν πολύ σκασμένη και ορεξάτη για γιορτές και πανηγύρια. Εδώ στα μέρη μας έχουμε μια ωραία τεχνητή λίμνη ιδιαιτέρως αξιοποιημένη, (όσοι έρχεστε για καφέ στο φράγμα της Θέρμης θα την ξέρετε) όπου είναι το στάνταρ σημείο συνάντησης όλων των δημοτών. Ο καημός μου που μένω μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης μεγάλος και η ανάγκη μου να βλέπω κόσμο απερίγραπτη, αλλά του συζύγου δε του αρέσουν καθόλου τα σούρτα φέρτα στην κλειστή κοινωνία της περιοχής. Φέτος όμως δεν πήγαινε άλλο, πήρα την πεθερά μου που είναι κι εκείνη σκασμένη για βόλτες και αράξαμε στα γρασίδια με κρασάκι και λαγάνα. Ε μαααα


Το σκηνικό έμοιαζε με αμερικάνικη ταινία γυρισμένη σε μια από εκείνες τις επαρχιακές πόλεις δίπλα στο βουνό όπου όλοι οι κάτοικοι μαζεύονται στις υπαίθριες λυόμενες εγκαταστάσεις και στήνουν φεστιβαλάκια. Λίγο πολύ όλοι γνωστοί μεταξύ τους, γείτονες, αδέρφια, ξαδέρφια, πεθερικά,πιτσιρίκια, τοπικά κάντρι συγκροτήματα και πανηγυράκια. 

Και πάντα ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ανέμελους και χαρούμενους ανθρώπους που είναι ευχαριστημένοι με την ήρεμη ζωούλα τους ξεφυτρώνει κι ένας απροσάρμοστος που του λείπει το καυσαέριο. Ε αυτός ο απροσάρμοστος είμαι εγώ όπως καταλαβαίνετε...Να περνάτε κι απ' εδώ!

Χρωστάω μια ιστορία του καφενέ τσ' Αριστέας
θα γίνει κι αυτό. 
Οι μέρες μου κυλούν με περίεργη ψυχολογία και αρκετά προβληματάκια στα του οίκου
αλλά θα στρώσει κι αυτό..

Καλημέρα και καλή συνέχεια σε όλους!!


23 Φεβρουαρίου 2015

Κράτα λίγο ακόμα


Το ξέρω έχεις μαζέψει κούραση πολλή
κι η υπομονή σου έχει στερέψει.
Ξέρω κόπιασες πολύ 
για να ρθουν καλύτερες ημέρες.
Ξέρω περίμενες πολύ 
για να δεις μια Κυριακή να ξημερώνει.
Μα ακόμα κι αν ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς
ακόμα κι  αν είναι ανηφορικός και στρωμένος με χαλίκια
εσύ μονάχα τούτο να σκεφτείς,
πως ξωπίσω μας τρέχουνε αγρίμια!
Ακόμα κι αν τα γόνατά σου λύγισαν
ακόμα κι αν τα παπούτσια που σου δίνουν είναι τρυπημένα
τούτο μόνο να σκεφτείς, 
πως πίσω σου σε περιμένουν δολοφόνοι!
Κάνε ένα κουράγιο αδερφέ τώρα που ξεφύγαμε λιγάκι από το ασκέρι του θανάτου,
κάνε κουράγιο και σύντομα θα βγούμε στο ξέφωτο.
Όλοι μαζί μπορούμε ο καθένας χώρια όχι.
*

Αυτό ήθελα να πω για σήμερα πως όσο άβολα κι αν είναι τα πράγματα στη χώρα τώρα, είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα γιατί διώξαμε τους δολοφόνους. Και για να τους νικήσουμε ολοκληρωτικά πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα και να μείνουμε ενωμένοι!
Μας παγιδεύσανε όλα αυτά τα χρόνια και μας έφεραν σε αδιέξοδο.
Καμιά φορά συμφωνώ πως οι χειρισμοί για να βγούμε από το αδιέξοδο δεν είναι και οι άριστοι αλλά αυτό που μετράει είναι η πρόθεση! 

Οι απερχόμενες κυβερνήσεις απέδειξαν πως μισθώνονταν για να κάνουν τη χώρα γερμανικό τσιφλίκι και τώρα έχουμε μια κυβέρνηση που με ελάχιστες δυνάμεις και συμμάχους πασχίζει να ανοίξει δρόμο. Δε μας μένει παρά να σκάψουμε κι εμείς μαζί. Να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως ΔΕΝ ΓΥΡΊΖΟΥΜΕ ΠΊΣΩ. Δεν γυρίζουμε πίσω στους δοσίλογους τους κλέφτες! Καλύτερα με κουτσό ηγέτη παρά με μοχθηρό δυνάστη! 

Και ο κουτσός μας ηγέτης τα πάει καλά γιατί μάλλον εμείς είμαστε αυτοί που κουτσαίνουμε εν τέλει. Δώστε βάση σε αυτό το σημαντικό κείμενο: Ούτε Πύρρειος Νίκη Oύτε Ήττα∙ Mόνο Aνακωχή

Κι ένα τραγούδι για να σε γλυκάνω, εσένα που η ψυχούλα σου καίει για μεγάλα οράματα και απογοητεύεσαι εύκολα.

Ξέρω καλά τι πέρασες
βλέπω σκιές στο σώμα
Ξέρω νιώθεις πως γέρασες
μα κράτα λίγο ακόμαΚαλή Σαρακοστή φίλοι μου! Καλή δύναμη σε όσους την ακολουθήσουν.
Μια προσευχή, ένα κεράκι για όλους μας δεν πάει ποτέ χαμένο.
Μια ευχή για ομόνοια και φώτιση. 


21 Φεβρουαρίου 2015

Μια πρώτη αποτίμηση


 Μετά την ολοκλήρωση του Euro-group της 20ης του Φλεβάρη πάλι οι γνώμες ήταν συγκεχυμένες για το αν βγήκε κάτι καλό ή όχι. Εντελώς πρακτικά θα καταθέσω την παρατήρηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπεισε τους ψηφοφόρους στις εκλογές για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας ήταν γιατί τα στελέχη του δεν βαρύνονται με διαπλοκές και ο άλλος για το ότι δήλωσε πως επιθυμεί την παραμονή στην Ευρώπη αφού η πλειοψηφία του κόσμου συντάσσεται με την προοπτική αυτή. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς αν ο λαός αποζητούσε έξοδο από την ΕΕ θα ψήφιζε ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΙΣΙΑ. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω. (διορθώστε με) 
Δεν αξιολογώ το τι είναι ορθό. Σε καμία περίπτωση. Απλά καταγράφω τα δεδομένα που έχουμε.

Οι διαρροές λένε πως η Γερμανία μάλλον ενοχλείται και πλήττεται από την παραμονή μας στην ευρωζώνη, γιατί μία αριστερή δύναμη στην Ευρώπη της χαλάει τα σχέδια. Αν όντως παίζει κάτι τέτοιο, μάλλον είναι βολικό να είμαστε η παραφωνία της Βερολινέζικης φαρσοκωμωδίας. 


Αυτό που σίγουρα συζητιέται στις λαϊκές συνελεύσεις είναι πως πρακτικά αυτή τη στιγμή η χώρα δε θα μπορούσε να επιστρέψει στη δραχμή γιατί αφενός δεν έχουμε πρωτογενή παραγωγή για να αυτοσυντηρηθούμε και αφετέρου γιατί οι πολίτες δεν δείχνουν πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, τουλάχιστον για την ώρα. 

Συνεπώς στην παρούσα φάση εντοπίζω πως συγκρούεται η πολιτικώς ορθή βούληση με τη βούληση του λαού. Και κατά τη ρήση '' ο πελάτης έχει πάντα δίκιο'', αντίστοιχα θα μπορούσαμε να πούμε πως ο πολίτης έχει πάντα δίκιο. Και τη βούληση του πολίτη δεν μπορούμε να την αξιολογήσουμε γιατί θα είναι μάλλον προσβλητικό.
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. 

Για πολλά χρόνια μείναμε πίσω σε θέματα παιδείας και πολιτικής κουλτούρας. 
Ας μην ξεχνάμε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων μένει ακόμα στο ''δε με εκφράζει τίποτα''. Επιπρόσθετα ο ρόλος μίας κυβέρνησης είναι να δίνει προτάσεις και όχι να επιβάλλει πολιτικές όπως είχαν κάνει προηγούμενα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

 Λογικότατο οι ριζοσπαστικότερες φωνές να δυσανασχετούν με τις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να παραμείνουμε στο ευρώ, αλλά πώς μπορεί να βάλλει σαν προτεραιότητα το αντίθετο αν δεν το θελήσει και δε το ζητήσει πρώτα σθεναρά ο λαός; Ακόμα και μέχρι πριν τις κάλπες μπορώ να σας καταμαρτυρήσω πως είχα φίλους που ενώ έκλειναν προς τα αριστερά δεν ήθελαν να στηρίξουν αριστερή κυβέρνηση ακριβώς επειδή δυσανασχετούσαν με την προοπτική να βγούμε από το ευρώ. (μη μου ζητήσετε να το αξιολογήσω) 

Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, συμπεραίνω πως αυτό το πρόγραμμα γέφυρα που αποζητάμε λειτουργεί σαν μια πίστωση χρόνου για να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη. Και νομίζω πως όλοι προσδοκούμε κάτι τέτοιο, να αρχίσουμε να νοικοκυρευόμαστε και γιατί όχι στην πορεία να αρχίσουμε να κατασταλάζουμε και σαν λαός στο τι αποζητούμε. 

Μία μερίδα πολιτών υποστηρίζει πως η Ευρώπη είναι μια συμμορία μονοπωλίων και κλεφτών και όσο είμαστε εντός της, είναι σαν να συνηγορούμε στο έγκλημα. Μία άλλη μερίδα πολιτών υποστηρίζει πως μονάχα οι υπάρχουσες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι αυτές που συντηρούν αυτήν την γάγγραινα και πως αν αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης και η οικονομική προοπτική της ηπείρου, δεν θα υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε την Ένωση και την ευρωζώνη.  Η αλήθεια είναι πως το πρώτο σενάριο είναι το πιο ρεαλιστικό και το δεύτερο το πιο ρομαντικό. 

Προσωπικά δε μου αρέσει να είμαι απόλυτη και αμετακίνητη στις απόψεις μου.Μου αρέσει να παρατηρώ, να ζυγίζω και να ακούω και άλλες τοποθετήσεις και εκδοχές. Για μένα τίποτα δεν είναι αδύνατο και δεν μπορώ να κλείσω την πόρτα στο όραμα μιας Ευρώπης των λαών. Κι επειδή όλα είναι ρευστά και μάλλον θα ματαιοπονήσουμε αν εμμείνουμε στην προσπάθεια να βρούμε πιο είναι τελικά το ορθό, γνώμη μου είναι να προχωρήσουμε μπροστά και τα γεγονότα θα μας κατευθύνουν από μόνα τους. Αυτό τουλάχιστον είναι ο παράγοντας πίστη, η τρίτη διάσταση που ανοίγει ένα παράθυρο στο άγνωστο και στο άπιαστο.

Αν και λέω αν, η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μέριμνα υπέρ του πολίτη, νομίζω πως όποιο, μα όποιο μονοπάτι και να διαλέξουμε στο τέλος θα βγούμε εκεί που πρέπει, γιατί το Δίκαιο πάντα μας ανοίγει δρόμους! 

Βάλε καφέ #7  όσοι δεν το προλάβατε.


20 Φεβρουαρίου 2015

Βάλε καφέ #7 [Die Hard]


΄΄Σας ορκιζομαί, όλα ο ψηλός τα εκανέ! Εγκώ είκα ντοσεί το σωστό εγκραφό και μου το πηρέ ο ψηλός με το Γκολούμ και το αλλαξάν! Ντεν ηξερά τιποτά! Και κει που νομιζαμέ πως όλα τα πανέ καλά, ξαφνικά πεταχτκέ κύριος Βαγουφακής και αρκισέ να φωναζεί! «Menteur !» «Menteur !»  κτυπώντας το κέρι του στο τγαπεζί! Oh Mon Dieu, φώναζα εγκώ! Λίγκο νεγό, λίγκο νεγό! Τα σκοτωθουνέ! Τιμωσέ τότε και ο ψηλός αλλά ντεν μπογουσέ να κάνει τιποτά! Ο Βαγουφακής είναι πολύ δυνατός σαν τον Bruce Willis! Λίγκο ελειψέ να τον κανεί κομματακιά!''


τάδε έφη Jean-Claude Juncker που είδε με τα μάτια του να ξεδιπλώνεται όλο το εκτόπισμα του Έλληνα Υπουργού.http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231387324


Ο Άδωνις φανερά ταραγμένος που θίχτηκε η υπόληψη του φίλου του κυκλοφορεί με ρολά προς ένδειξη συμπαράστασης.


Για Πανευρωπαϊκή κρίση και ολική κατάρρευση της ευρωζώνης φωνάζουν οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και η Βρετανική κυβέρνηση σπεύδει να δώσει λύση στην ολοένα και αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση, γεμίζοντας τους δρόμους του Λονδίνου με πρόκες για να μην βρίσκουν κατάλυμα οι άστεγοι.


Αυτό είναι το ήθος της Ευρώπης που μας στήνει στη γωνία. Μια Ευρώπη που δεν αδιαφορεί απλά για τους 
ταλαιπωρημένους πολίτες αλλά προσδοκά να τους συνθλίψει κιόλας!

Δε θα πω τίποτα περισσότερο πέρα από το ότι ο Yanis κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη μου.
 Για την ώρα αφήνω τα πράγματα να τσουλίσουν με μία απλή σκέψη για το Euro-group.

Οι πλατείες μας γεμίζουν και σήμερα!
19 Φεβρουαρίου 2015

διαγαλαξιακό magazino #2 [Quiz]


Τι σχέση έχει η Μασσαλία με το Λίβερπουλ, τη  hard rock και τα DIY;
Κι όμως τεράστια! 
Σας δίνω το πρώτο στοιχείο. Τον τύπο στην φωτογραφία.


Σας λέει κάτι; Μήπως θα βοηθούσε το όνομά του;
 Neil Buchanan. Ούτε; (μη γκουγκλάρετε σας βλέπω!)

Είναι από το Λίβερπουλ, παίζει κιθάρα σε μια ροκ μπάντα τους Marseille, εξού και η Μασσαλία και είναι πολύ γνωστός για κάτι που πρέπει να μαντέψετε.


Το επόμενο στοιχείο που σας δίνω είναι ότι έχει σπουδάσει στην Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ και μας έχει χαρίσει τα ωραιότερα απογεύματα της ζωής μας!
(τουλάχιστον εμάς που ήμασταν πιτσιρικάδες τη δεκαετία του 90)
Να το πάρει το ποτάμι;
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Είναι ο παρουσιαστής του Art Attack!


Τη θυμάστε τη σειρά; Εγώ δεν ξεκόλλαγα και θυμάμαι μάλιστα πως παιζόταν μαζί με το Ουράνιο τόξο και Του Κουτιού τα παραμύθια!
Και δυστυχώς συνειδητοποίησα πως έχω χάσει πολλές σεζόν.
Η εκπομπή παίζεται ακόμα! Στο ενδιάμεσο έχει αλλάξει κάποιους παρουσιαστές που εμένα τουλάχιστον δε μου λένε κάτι, αλλά το περιεχόμενο είναι πάντα το ίδιο!
Ζούπερ!

18 Φεβρουαρίου 2015

Βάλε καφέ #6 (της παρηγοριάς)


Ο καφές σήμερα θα ναι μάλλον της παρηγοριάς γιατί από κέφια παιδιά, δυστυχώς η ομάδα δεν είναι πολύ ανεβασμένη. Χθες περίμενα με αγωνία την ανακοίνωση του προτεινόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και έκανα μια γύρα στο διαδίκτυο να δω απόψεις και εντυπώσεις. Μίλησα με φίλους, κοντινούς και διαδικτυακούς και έκατσα και σκέφτηκα προς τα που κλείνω τελικά.

Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και με εσάς αλλά εγώ προσωπικά έχω την τάση να διαχωρίζω το επιθυμητό από το εξυπηρετικό κι γι αυτό είδα με ψυχραιμία την υποψηφιότητα του Παυλόπουλου.
Στάθηκα σε όλες τις απόψεις. Στάθηκα με μεγάλο προβληματισμό πάνω στην άποψη πως η επιλογή του Παυλόπουλου εμπεριέχει ένα πολύ αρνητικό συμβολισμό, σαν να επιβραβεύει τρόπον τινά ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές της ΝΔ και σα να ''χλευάζει'' τους ψηφοφόρους που στήριξαν αριστερά. Ένας στενός μου φίλος συγκεκριμένα διατύπωσε τη σκέψη πως το σωστό θα ήταν να προταθεί αριστερός Πρόεδρος και σε περίπτωση που δεν πάρει πλειοψηφία να κατεβούμε ξανά σε εκλογές κι εκεί να διεκδικήσει  ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία, θέτοντας επί τάπητος και το ερώτημα αν επιθυμεί τελικά ο λαός της οριστική ρήξη με την ΕΕ. Δε με βρίσκει αρνητική αυτό το σκεπτικό αλλά δεν ξέρω πόσο πίσω θα μας πήγαινε χρονικά μια καινούρια εκλογική αναμέτρηση.

Η άλλη άποψη που κυκλοφορεί που με βρίσκει λίγο πιο σύμφωνη είναι πως η θέση του Προέδρου στην τελική είναι διακοσμητική και είτε την πάρει η Ρούλα Κορομηλά είτε ο Παυλόπουλος και ο κάθε Παυλόπουλος είναι ένα και το αυτό. Πρακτικά ένας φιλελεύθερος Πρόεδρος λειτουργεί σαν ένας Δούρειος Ίππος για την αντιπολίτευση η οποία καλείται να αναλωθεί σε εσοκομματικές τριβές. Γιατί το δίλημμα για τη ΝΔ είναι μεγάλο, να στηρίξει έναν δικό της πρόεδρο από το πιο κεντροδεξιό μπλοκ και να ξαποστείλει τον Αντωνάκι ή να κάνει πείσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε σε νέες εκλογές και να πέσει στο 15%;  Κι αν συμβεί το δεύτερο σενάριο τότε αυτόματα η ΝΔ θα ευθύνεται για τη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Αν ρωτάτε την προσωπική μου άποψη, θα σας πω πως σε όλα αυτά που λέγονται βρίσκω ένα νόημα. Επιφανειακά ναι,  ένας δεξιός Πρόεδρος προσβάλλει την προσπάθεια που πάει να γίνει αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ το ότι υπάρχει και μία διπλωματική ανάγκη πίσω από αυτό. Γιατί δυστυχώς η πολική απαιτεί και στρατηγική και πολλές φορές μπορεί μέσα από κάτι παράδοξο να οδηγηθείς στο ωφέλιμο.

Τώρα όσον αφορά το θρίλερ που παίζεται στο Eurogroup, πιστεύω πως καταλαβαίνουμε όλοι μας πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπερδύναμη και τα χέρια του είναι δεμένα αν εμείς σαν λαός δεν ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε τελικά. Γιατί καθώς φαίνεται ούτε και η πίτα ολόκληρη μπορεί να μείνει αλλά ούτε και ο σκύλος χορτάτος. Το ένα ενδεχόμενο είναι να κάνουμε έναν συμβιβασμό μέχρι τον Αύγουστο για να κερδίσουμε λίγο χρόνο και να βγούμε πάλι δυναμικά όταν θα εκλεγούν και οι Podemos και το άλλο ενδεχόμενο είναι να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε. Να πάμε σε ολική ρήξη. Και το θέμα εδώ δεν είναι πιο είναι το σωστό, αλλά το τι επιθυμεί ο λαός. Έχουμε πάρει ένα πολύ καλό δείγμα γραφής από την κυβέρνηση και βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με άτομα εργατικά και όχι με τηλεπερσόνες. Συνεπώς αυτό που μας απομένει είναι να δώσουμε μία νέα εντολή. Αυτό που βλέπω είναι πως η κυβέρνηση έχει όρεξη να ακούσει τον κόσμο και περιμένει μία καθοδήγηση.

Άντε κι επειδή η στήλη είναι σατιρική θα κλείσω με ένα ανέκδοτο. 
Ο Άδωνης δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ στην Ανατροπή του Ντερμπεντέρη πως είναι μικρομεσαίος! αχαχαχχα και είπε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την οικονομία της χώρας. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μία άλλη ατάκα που κυκλοφορεί είναι πως ο συμβιβασμός είναι κωλοτούμπα και η ρήξη καταστροφή, μπορούν να μας αφήσουν ήσυχους παρακαλώ να αποφασίσουμε μόνοι τι θα κάνουμε χωρίς τις εξυπνάδες τους, που ρήμαξαν τη χώρα κι έχουν το θράσος να κάνουν και αντιπολίτευση; Τουλάχιστον οι κκέδες τη ρήξη δεν την θεωρούν καταστροφή αλλά ευκαιρία! 

Όπως και να χει το πράγμα παιδιά και οι δύο επιλογές που έχουμε είναι επίπονες, ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι έχει μεγαλύτερη αξία. Τον Γολγοθά θα τον ανέβουμε έτσι κι αλλιώς, απλά με την προοπτική της ρήξης να ξέρετε ότι θα έχουμε αργά η γρήγορα Ανάσταση, με τον συμβιβασμό παιδιά όχι, θα έχουμε μόνο Σταύρωση και μαρτύριο, φρικτό μαρτύριο μάλιστα. 

Ναι τα καράβια μου έχουν πέσει αρκετά έξω-την κρίση μου μέσα-οπότε να μην παρεξηγήσετε την όποια ασυνέπειά μου. 

Να είστε όλοι καλά :)
17 Φεβρουαρίου 2015

DeppyBoop


Κάτι εντελώς κοριτσίστικο για σήμερα! Κοσμήματα και δωράκια από τα χεράκια της φίλης μου της Δέσποινας! 

Χαρούμενα και όμορφα σαν κι εκείνη με μπόλικο μεράκι και αγάπη πάνω τους!

Ενίοτε σας περιμένουμε και για καφεδάκι και κους-κους 
στη Ναυπλίου 39 στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Για να σχολιάσετε

Για να σχολιάσετε

my store on etsy

thank you

thank you

instagram

Instagram

Μουσαφίριδες

Blogger Widgets